Home

ONK Nunchaku succesvol.....

Op zaterdag 12 Maart namen 4 leden van Budo Club Oud Geleen/ Spaubeek deel aan het ONK Nunchaku. Een succesvolle dag. Luca Laponder behaalde 2 maal goud (freestyle en kata) en 1 maal brons (kumite (-1.75). Tristan Donga behaalde goud (kumite 1.35) en Jesse Hendrix behaalde zilver (kumite 1.65)

 

 

 

Zaterdagochtend 12 maart, 7 uur in de ochtend,... iedereen ingeladen voor een spannende, uitdagende maar vooral nieuwe ervaring.... we gaan deelnemen aan het ONK (Open Nederlandse Kampioenschappen) te Breukelen. Dit terwijl we nog geen jaar bezig zijn met deelnames aan wedstrijden! Extra moeilijkheidje..... diverse landen doen mee, de top van Nederland doet mee, en er is enkel A klasse,.... SPANNEND!!! Helaas moeten we onderweg al afscheid nemen van coach Miguel... en van nunchaka Jan,.. zij zijn gestrand met autopech... Maar we laten ons niet tegenhouden, vol goede moed gaan we verder. Coach Patrick mag de honneurs waarnemen als coach.... oei nu stijgen ook zijn zenuwen.

  

Daar aangekomen, mag Tristan de spits afbijten in Kumite, klasse -1.35m. Zijn zenuwen lijken goed onder bedwang. Met enig gemak veegt hij de ene tegenstander na de andere de mat af. Hij wint de ene partij naar de andere partij (1 gelijkspel). Daarna mag hij dan ook verdiend draaien om de finale plaats. En jawel hoor,.. hij is door naar de grande finale. Nu nog wachten van 12.00u tot 16.00u en houdt maar je zenuwen in bedwang. Helaas was het toernooi voor Dylan, die ook mag draaien in -1.35m net een maatje teveel. Maar ze kregen hem ook niet zomaar van de mat af.. strijd heeft hij geleverd. Even verder trainen en pas op volgend jaar is hij back!

Als volgende mag Tim aan de bak in een behoorlijk grote, maar ook zware poule -1.45m, met een aantal diehards favoriet voor de beker. Na een aantal mooie partijen, moet hij helaas toch de winst aan zich voorbij laten gaan. Mooi gedraaid Tim!!

Last but not least, onze Jesse, wie al een eerdere 3e plek tijdens EK in zijn zak stopte mag draaien in de -1.55m. Ook een zware poule met wat doorgewinterde jongens. Ondanks dat Jesse niet zo lekker was, weet hij toch keer op keer zijn partijtjes te winnen... Op naar de finale! En nu maar wachten en wachten... Onze jongens doen (nog) niet mee aan de freestyle en Kata, 2 andere onderdelen, dus dan duurt de middag erg lang!

 

Omstreeks 16.00u is dan het grote moment daar. Lights out, spot aan! Onder begeleiding van een flinke beat, worden de finalisten onder groot spektakel de mat opgeroepen voor de Grande Finale. Hierin strijden de no 1 en 2 van de klasse voor de uiteindelijke winst.Als eerste mag Tristan weer aan de bak. Hij had al 2 partijtjes van deze tegenstander gewonnen,.. dus de hoop was er. Ondanks de zenuwen die nu ook echt bij hem parten speelden, was hij in staat de rust te bewaren en een mooie partij te draaien. Met 3-0 voorsprong werd hij de 1ste Nederlands Kampioen Nunchaku Kumite -1.35m. Top prestatie. Daarna mag Jesse weer aan de slag. Hij draait goed, hij draait echt lekker. Helaas dacht de scheidsrechter er anders over en kende hem niet de punten toe die hij eigenlijk had moeten krijgen. Jammer genoeg moest hij dan toch de partij aan de tegenstander geven, ondanks dat hij eerder al van deze tegenstander gewonnen had. Jammer, maar wat een topprestatie ook 2de plaats ONK!!!

 

Budo Club Oud Geleen/ Spaubeek heeft toch wel een visite kaartje afgegeven....!!