Home

Mistral Janssen Belgisch judokampioen 2016 en 2017

Het is Mistral voor de tweede keer op rij gelukt om Belgisch Kampioen senioren te worden! Met heel veel trots mogen we hem weer feliciteren met de zoveelste grote titel op rij. In de finale weet hij Joachim Bottieau te verslaan. Geen onbekende in de wereldwijde judotop. In 2015 en 2016 weet deze Belg de Grand Prix in Dusseldorf op zijn naam te zetten en eerder in 2012 en 2013 wint deze sterke judoka brons op het Europees Kampioenschap senioren. Bijzonder knap dat Mistral ook deze judoka kan verslaan. Dit allemaal op eigen kennen en kunnen. Voorbereiding, techniek, tactiek, kracht, mentale training regelt hij allemaal zelf, laten we hopen dat de deur naar zijn grote droom nu op een kier staat. Doe je best jong !

Chris

 

 

Bronvermelding: www.1limburg.nl

Mistral Janssen uit Geleen is zaterdag in Herstal Belgisch judokampioen geworden.

De eerste en tweede partij won Janssen vrij eenvoudig. In de finale van de klasse tot 90 kilogram moest hij aantreden tegen Joachim Bottieau.

Een wereldtopper die normaal uitkomt in de gewichtsklasse onder de 81 kg. De finale ging gelijk op waardoor er een golden score nodig was. Janssen rook zijn kans en verraste de Belg met een voetblokkering. Janssen pakt hiermee zijn tweede Belgische titel. Vorig seizoen won hij zowel het Nederlandse als het Belgische judo kampioenschap.

Janssen koos er vorig jaar voor om zich te naturaliseren tot Belg. De judoka uit Geleen kon zich niet vinden in het beleid van de Nederlandse bond.

De bond wil dat de Nederlandse top-judoka's gaan wonen op Papendal, in de buurt van Arnhem. Voor Janssen, die studeert in Hasselt, is dat geen optie. Hij hoopt als Belg uiteindelijk naar de Olympische Spelen te gaan.

 

Bronvermelding: https://www.1limburg.nl/mistral-janssen-belgisch-judokampioen